I. sezóna Slavojské ligy je u konce

16.10.2014 13:11

První sezóna Slavojské ligy je za námi, tak si to pojďme shrnout. Na začátku byla skromná myšlenka: "dejme dohromady pár lidí, které baví tenis"...

První sezóna se hrála v letní sezóně 2014 a do ligy se zapojilo celkem sedm hráčů a jedna hráčka. Celkem se odehrálo krásných 50 zápasů. 

V lize dominoval Kuba Reichl, který ovšem nakonec neobsadil první místo v celkovém žebříčku, ale musel se spokojit s druhým flekem. Kuba odehrál méně zápasů než jiní účastníci ligy. 

Míša Šik svojí trpělivou hrou donutil často soupeře strávit na kurtu delší dobu. Míša pokud na sobě bude nadále pracovat, určitě se jeho výkony v budoucnu zlepší a bude moct pomýšlet na horní příčky žebříčku naší ligy.

Týna měla pomalejší rozjezd v lize, ale po pár zápasech nabrala tempo a začala vítězit. Uvidíme, jak se jí povede zimní sezóně. Určitě bude patřit mezi favority ligy.

Stejně na tom byl i Danko Biasutto, který po pomalejším rozjezdu začal předvádět trpělivou a chytrou hru, na kterou mnohdy nenašli soupeři recept.

Stabilní výkony podával Michal Kozlík, který obsadil celkové třetí místo v lize.

Patrik Vondra byl takovým černým koněm ligy. Má nahráno asi nejméně ze všech hráčů Slavojské ligy. Patrik předváděl dobrý tenis a dokázal porazit například Týnu a Michala Šika. 

Dalším hráčem naší ligy byl Pavel Stadler (Fábio!!). Fábio neodehrál mnoho zápasů, o čem svědčí i jeho umístění v žebříčku. Kdyby se vyhlašovala cena pro největšího krasavce ligy, asi by ji bez debat vyhrál.. :-D

Dostáváme se k poslednímu účastníkovi a zároven vítězi prvního ročníku Slavojské ligy, kterým je Peťa Nosek. Peťa má v sobě určitě obrovský potenciál. Dobře se hýbe a na svůj věk má obrovskou sílu. Nicméně jeho výkony mnohdy sráží "hlava". 

Kdybych měl první ročník krátce shnrout, udělal bych to asi následovně:

Slavojská liga splnila účel a byla daleko za mým očekáváním. Odehrálo se celkem úctyhodných 50 duelů a vytvořila se parta fajn lidí, které baví tenis....

Nezbývá než doufat, že na první úspěšný ročník naváže i ten druhý a tenis nás opět v rámci Slavojské ligy bude bavit...

TS